Përtej mushkërisë: Një qasje sistemike e gjithëpërfshirëse për menaxhimin epidemiologjik dhe klinik të COVID-19.

Shqiperi

Ekipi i zgjeruar i HEDA Albania* sjell për të gjithë profesionistët shqipfolës përditësimin e 8-të shkencor me një qasje sistemike e gjithëpërfshirëse për menaxhimin epidemiologjik dhe klinik të COVID-19 . Për realizimin e këtij dokumenti janë sintetizuar më shumë se 500 hulumtime shkencore. Ky botim prej 112 faqesh përbëhet nga shtatë elementë  integral si vijon:

  1. Udhëzues mbi epidemiologjinë dhe klinikën e COVID-19.
  2. Konsiderata sistemike patologjike për pacientët me kushte shëndetësore ekzistuese dhe COVID-19.
  3. Pasqyra praktike për praktikën epidemiologjike dhe klinike.
  4. Konsiderata të terapive aktuale.
  5. Përmbledhje të hulumtimeve që konfirmojnë manifestimet sistemike të COVID-19.
  6. Ilustrime përmbledhëse në shqip
  7. Vizion për të ardhmen e shëndetit publik në Shqipëri.

Shkarko përditësimin në PDF

*Erand LLANAJ, MPH, MSc, PhD (c), Denisa BACI, PhD, Aldi PUPULEKU Phd, Julia DARAGJATI PhD, Mirela KUKA PhD, Livia TEPSHI PhD,Teuta MUHOLLARI, MPH, MSc, PhD (c), Ina MEXHITAJ, PhD, Irma KUKA MSc, Aseda TENA MSc, PhD (c), Lisiena HYSENAJ MSc, PhD, Novruz CAUSHAJ MD, MSc, Edvin ZEKAJ MD, Geriolda TOPI MD, PhD (c), Ambra HYSKAJ MPH, MSc, PhD (c), Rigers GJYLI MD, , Hamëz GACAFERI, MD, DPhil (c), Drieda ZAÇE, MD, MSc, PhD (c), Ilda HOXHAJ, MD, MSc, PhD (c), Eriona HETA, MSc, PhD, Meri LUKA MD, Bledi MASATI MD, Nertil PETRO MD, Genada SINANI, PhD , Gentian MUSA,PhD